lørdag den 18. august 2012

Opgave - Hvad er geografi

Spørgsmål til geografi

1. Hvad er geografi:

-Geografi er et emne om lande og pladerne under jorden, miljøer i forskellige lande f.eks. om et land har et dårligt miljø fordi de skaber meget CO2, eller om det er et frodigt land med skove osv. Pladerne under jorden har også gjort at jorden har ændret sig fra de første billeder vi havde af den. Den startede med at være 1 stort land, og har så derefter fordelt sig til de kontinenter vi kender i dag. Pladerne er også med til at lave jordskælv og vulkaner.


2. Hvor møder I geografiske problem stillinger i jeres hverdag. Og hvorfor er de geografiske?

-Ja, vi alle møder geografiske problemer f.eks. biler der kører på vejen, de spreder jo CO2 og ødelægger ozonlaget en lille smule ad gangen. Hvorfor dette er et geografisk problem er at alt den forurening ødelægger ozonlaget, og kan ende med at få polerne til at smelte, som derefter vil sige at verden bliver oversvømmet.


3. Hvad interesserer dig mest inden for geografi? Hvorfor?

-Emner som pladetektonik der viser hvor meget jorden har ændret sig fra tidernes morgen. Miljø fordi det er spændende at vide hvordan andre landes miljø er, og hvad deres levevilkår er.


4. Forklar hvad du forstår ud fra modellen?

-At der er koblinger mellem Naturen, Kulturen og Samfundet.
-Naturen vil jo bestemme om landet er frodigt og har gode høster som de kan sælge videre, eller komplet tørke der gør at skove og marker forsvinder.
-Kulturen ændrer på hvordan menneskerne i landet er vant til at leve, f.eks. hvis mænd har lært at kvinderne skal arbejde, så vil det gøre det svært for mændene at kunne vænne sig til at de skal arbejde pga. kultur skiftet der sker.
-Samfundet kan betyde om mennesker har et godt samfund, altså at de kan f.eks. være meget hjælpsomme over for hinanden, og være ligestillet, altså alle har en mening, eller at samfundet var bygget op på at de stærkeste bestemmer, altså at de svage ligesom ingen mening har.

-Sigurd Korzon

Ingen kommentarer:

Send en kommentar