lørdag den 18. august 2012

Opgave - Hvad er geografi

For mig er geografi alt om natur, kultur, økonomi, klima og lande(byer, stater). Om hvordan verden ser ud nu, men også hvordan den engang så ud og hvordan den vil ændre sig. Dyrelivet og vejret.

Man møder geografiske problemstillinger overalt. Når vi bare bruger løs af vand til ingenting, mens mange tusind dør af sult og tørst hver dag. Alt forureningen i verden. Når vi hele tiden fælder mere skov for at bygge nye byer og dermed udrydder vi masser af dyrearter.

Jeg interesserer mig meget for økomonien og kulturen. Og det at de to ting hænger så godt sammen. Et land med rigdom sætter ikke så meget pris på de små ting, der kunne ændre en hel families liv et andet sted i verden. Det er spændende at høre om hvordan andre mennesker har det i andre dele af verden. I nogle lande spiser de f.eks. hund og ederkopper, men vi synes det er klamt og sært.

Alt hænger sammen. Hvis der kommer oversvømmelser og et land skal bruge flere millioner kroner på at genoprette byer påvirker det helt klart økonomien og turismen. Hvis økonomien er meget dårlig og der intet nyt arbejde er til nogen vil folk flytte til nye lande og dermed møde nye kulturer.

- Jasmin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar